Straatfotografie is populair. Een levendige en prikkelende omgeving waarin je je als fotograaf kunt uitleven. Om in een dynamische omgeving je eigen handtekening en stijl te vinden als fotograaf is nog niet zo gemakkelijk.
Veel fotografen worstelen met vragen zoals: Hoe krijg je die levendigheid in je beelden? Hoe zorg je er voor dat je de tegenstellingen en humor van de straat op een goede manier in beeld zet? Hoe kun je jouw beleving en ervaring goed in jouw foto’s vangen?

Als je op een andere manier gaat kijken, dan veranderen ook de foto’s die je maakt. Hierin zit de sleutel voor bovenstaande vragen.
Framing is een manier van kijken en kadreren die voor de straatfotografie vaak ‘de missing link’ is. Als je dit lukt dan worden je foto’s veel levendiger en boeiender.
Met deze video cursus kun je jouw series een echte oppepper geven, ook als je andere vormen van fotografie bedrijft.

Deze videocursus is voor iedere fotograaf die meer zeggingskracht wil hebben in zijn of haar beelden. Ben jij toe aan de volgende stap?

Wat kun je verwachten:

  • We leggen kort de theorie uit waardoor je sneller de praktijk op pakt.
  • We bespreken veel voorbeeld foto’s waardoor je duidelijk gaat zien waar het om gaat.
  • We geven praktijk opdrachten zodat je het zelf gaat doen en ervaren.
  • We geven feedback op de meest voorkomende valkuilen terwijl je jouw foto’s er naast houdt. Hierdoor kun je toetsen of je goed zit.
  • Je kunt de cursus zo vaak bekijken als je wil zodat je het naadje van de kous te weten kunt komen.

Na deze cursus ben je in staat om foto’s te maken die mensen raken door hun humor, contrasten of dubbele laag. Je weet hoe je verschillende werelden in één beeld kunt samenbrengen. Je hebt jouw specifieke manier van kijken ontdekt die voor jou normaal lijkt maar voor de toeschouwers van jouw foto frappant uit de hoek komen.
Framing wordt door veel Magnum fotografen toegepast.

Koop deze cursus