Het fotografisch landschap verandert

Om je visie te verbreden zoek je naar dat ‘andere’ stukje kennis.

De wereld verandert, de perceptie over het fotografisch beeld verandert mee. Er is steeds minder behoefte aan betere foto’s en steeds meer behoefte aan ‘beleving’. Het gaat om verhalen vertellen. Maar hoe pas je dit toe in je opdrachten?

Grootste verhalende fotografie academie

Korte looptijd van 10 maanden

12 jaar toonaangevend in visual storytelling

Forum BEELDtaal is de grootste online ‘visual storytelling’ opleider binnen de Benelux. Onze korte online opleiding gaat niet om het vak of de techniek, maar om je persoonlijk uit te drukken. Wij werken met een beproefde methode die meteen resultaat levert. 

Jorgen Polman is sinds 1993 autonoom fotograaf en geeft al 12 jaar les in visual storytelling. Hij kent de fotografische kunstgeschiedenis van binnenuit en heeft veel fotografen begeleid in het ontwikkelen van een eigen handtekening. 

Koen Verjans zorgt voor een steile leercurve bij de studenten en is een marketing strateeg.

Samen zijn wij als geen ander in staat om jou snel te laten groeien in jouw inhoudelijke fotografie en hoe je dit kunt toepassen in je commercieel werk.

Jorgen Polman - Koen Verjans

WAAR LOOP JIJ TEGENAAN?

Herken je dit? klanten vragen steeds vaker naar beeldmateriaal die een emotie of ervaringswereld bij hun doelgroep aanspreekt. De klantvragen zijn vaak meer artistiek van aard. Hoe kan ik de ervaringswereld en de beleving van mijn klant en haar doelgroep aanspreken met mijn beelden? 

Hoe kan ik mijn eigen creativiteit hierin kwijt, zodat het voor mij ook weer uitdagend wordt?

Om de juiste trigger te vinden heb je meer kunstzinnige diepgang nodig. Als je weet wie de taal van het fotografisch beeld hebben ontwikkelt en je begrijpt hoe ze dat hebben gedaan, dan kun je in hun voetsporen treden. Creëer hiermee jouw unieke visie en handtekening.

Het gaat om de perceptie en visie van de fotograaf. Verscherp deze en ben een stap voor op de vraag van je doelgroep.

Wij bieden een vervolgopleiding om je fotografische carrière op efficiënte wijze een boost te geven. In deze opleiding van 10 maanden gaan we heldere antwoorden geven op alle vragen waar je tegenaan loopt.

We laten in snel tempo je beeld bewustzijn extreem groeien. Met deze visie ben je in staat om de ervaringswereld en beleving van je doelgroep volledig aan te spreken. 

Wat gaan we doen?

Tijdens een tien maanden durende opleiding krijg je wekelijks verdieping aangeboden van een dagdeel. We werken met een combinatie van online en fysiek bij elkaar zijn. De basis vormt de lesstof die er voor zorgt dat je conceptueel kunt werken en dat je vormtoepassingen begrijpt. Enkele voorbeelden van de vormtoepassingen zijn: Framing, Lichtbeheersing, Documentair portret, Typologie, Suggestief en Beschouwend.
Aan de hand van opdrachten, die je kunt combineren met je dagelijks werk als fotograaf, ga je dit praktisch toepassen. Tijdens interactieve sessies krijg je hier feedback op.
In deze opleiding is ruimte voor eigen invulling en persoonlijke begeleiding bij het ontwikkelen van je eigen stijl en portfolio.

We gaan in op de volgende onderwerpen:

  • Hoe krijg je de intentie van de klant omgezet in beeld? En hoe kun je dit consistent reproduceren?
  • Welke vorm kies je daar voor?
  • Wat zorgt voor een sterke inhoud?
  • Wie ben jij als beeldmaker?

We gaan in een stevig tempo aan de slag zodat je snel leert en snel resultaat ervaart. Door een groepsgewijze aanpak blijf je jezelf uitdagen en elkaar inspireren.

Foto: Petra Teeuwsen

Voor wie?

Dit is een vervolgopleiding voor fotografen die hun techniek al hebben staan en op zoek zijn naar verdieping in de werking van het beeld en hun eigen stijl verder willen ontwikkelen. 

Les data en kosten

De looptijd van deze opleiding is van 2 maart 2021 tot en met 25 januari 2022. De schoolvakanties voor noord en zuid worden vrijgehouden.

Dit zijn 32 dinsdagen van 9 tot 12 uur. Dit zijn digitale groepslessen, een keer per kwartaal komen we fysiek bij elkaar (onder voorbehoud van Corona maatregelen).

De kosten voor deze opleiding zijn € 250,- per maand (ex. BTW) met een looptijd van 10 maanden. 

Na deze Opleiding

  • Heb je een eigen handschrift die je helpt te onderscheiden.
  • Weet je hoe je mensen kunt raken en dat doelgericht kunt reproduceren.
  • Weet je hoe je een vernieuwend beeld kan maken dat je klanten triggert.
  • Weet je hoe je jouw eigen werk kan inzetten om te inspireren en naamsbekendheid te vergroten.

Heb je interesse? Heb je vragen?

Vul hieronder je gegevens in. We plannen dan een online gesprek om te bekijken of dit bij jou past.

×
×

Winkelwagen